Νέα

Τι είναι τελικά το Centella Asiatica ;

Το συστατικό Centella Asiatica ή αλλιώς tiger grass είναι ένα φαρμακευτικό βότανο , πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών και την επούλωση πληγών . Οι υψηλές συγκεντρώσεις αμινοξέων ,
βήτα – καροτίνης και λιπαρών οξέων είναι τα συστατικά εκείνα που κάνουν το βότανο τόσο ευεργετικό . Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του αυξάνουν την ενυδάτωση και βοηθούν στην καταπράυνση και επανόρθωση του ξηρού , ερυθρού και ερεθισμένου δέρματος . Επίσης , το Centella Asiatica αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου , βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος .

Ιδιότητες του Centella Asiatica :

  1. Περιέχει ένα σύμπλεγμα ενεργών συστατικών εκ των οποίων το ένα ονομάζεται Madecassoside . Το Madecassoside είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που βοηθά να εξομαλυνθεί η όποια ζημιά από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και από διάφορους εξωτερικούς περιβαλλοντολογικούς παράγοντες . Το κολλαγόνο βοηθάει να ενισχυθεί η ελαστικότητα της επιδερμίδας και να μειωθούν τα σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές .
  2. Το συστατικό Centella Asiatica είναι πλούσιο σε αμινοξέα καθώς αυτά περιέχουν θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα . Τα αμινοξέα είναι η κατάλληλη επιλογή για ενυδάτωση και βαθειά θρέψη του σκληρού και ερεθισμένου δέρματος .
  3. Το βασικό ενεργό συστατικό του Centella Asiatica είναι οι σαπωνίνες , οι οποίες είναι υπεύθυνες για να μαλακώνουν το δέρμα και να επουλώνουν πληγές . Το συστατικό Centella Asiatica είναι το ιδανικό για την ισορροπία της υγρασίας στο δέρμα καθώς και για την ενίσχυση του δερματικού φραγμού , ειδικά για τις ευαίσθητες , ερυθρές και ερεθισμένες επιδερμίδες .
  4. Το συστατικό Centella Asiatica είναι ευεργετικό στη διαχείριση αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων όπως ψωρίαση και έκζεμα . Επίσης , για τις επιδερμίδες που πάσχουν από ακμή , επιταχύνει την επούλωσή τους , βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής και αποτρέπει τη δημιουργία μαύρων σημαδιών και κηλίδων . Το Centella Asiatica περιέχει Madecassoside το οποίο ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση κυρίως στις πληγές , ενδυναμώνει την επιδερμίδα και αυξάνει τη ροή του αίματος σε αυτά τα σημεία .

PURITO και Centella Asiatica  :

Η Purito είναι μία εταιρεία που εξειδικεύεται στη χρήση του συστατικού Centella Asiatica . Η Centella Line είναι βασισμένη στο συστατικό Centella Asiatica , στην πανθενόλη , στο υαλουρονικό νάτριο και στη νιασιναμίδη , συστατικά που προσδίδουν λάμψη , σφριγηλότητα και υγεία στην επιδερμίδα .

Χάρη στο Centella Asiatica , οι ευαίσθητες και αφυδατωμένες επιδερμίδες επαναφέρονται στην αρχική τους κατάσταση , με βελτιωμένη την υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας .

Το νέο Centella Unscented Toner προσφέρει μία αίσθηση απαλότητας και υγείας στο ξηρό δέρμα προετοιμάζοντας την επιδερμίδα να ‘ υποδεχτεί ’ την κρέμα ματιών και προσώπου .

Η Centella Green Level Eye Cream ενυδατώνει και θρέφει βαθειά την περιοχή γύρω από τα μάτια αλλά και τα χείλη . Είναι κατάλληλη στο να επαναφέρει την υφή του δέρματος και βοηθά στη μείωση των διεσταλμένων πόρων .

Η Centella Green Level Recovery Cream είναι η ιδανική κρέμα για τις ευαίσθητες και για επιδερμίδες με τάση για ακμή αφού μαλακώνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα κρατώντας τη λαμπερή και υγιή . Απορροφάται βαθειά και γρήγορα ελέγχοντας την ισορροπία λιπαρότητας – υγρασίας της επιδερμίδας για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago