Νέα

Σύμμαχος του δέρματος… το Αντηλιακό!

Ναι λοιπόν είναι αλήθεια. Το αντηλιακό είναι βασική προϋπόθεση περιποίησης προσώπου πριν φύγεις από το σπίτι σου. Ναι το καταλαβαίνω ότι βαριέσαι την διαδικασία, όμως θα σε σώσει στο υπογράφω. Για αυτό και θα σου δώσω ευθύς αμέσως πληροφορίες για τα αντηλιακά που θα σου φανούν χρήσιμες.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε φυσικά αντηλιακά, είτε χημικά αντηλιακά.

Τι εννοώ…

Τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα αντανακλούν τις ακτίνες UVA, UVB* και είναι αρκετά πιο ασφαλή για άτομα που εκτίθενται χρόνια σε χημικά συστατικά. Αποτελούν καταλληλότερα προϊόντα για παιδιά και άτομα με ευαισθησίες στο δέρμα. Σε αντίθεση με τα χημικά αντηλιακά, θέλουν λιγότερο χρόνο για να απορροφηθούν στο δέρμα, καθώς προσφέρουν ανόργανα άλατα που προσφέρουν άμεση προστασία.

Μπορούν να εφαρμοστούν πάνω από το μακιγιάζ και άλλα προϊόντα περιποίησης του προσώπου.

Παρόλα αυτά, τα φυσικά αντηλιακά αφήνουν λευκά σημάδια κατά την εφαρμογή τους λόγω της παχύρευστης υφής τους και απλώνονται δυσκολότερα. Επίσης, κάποιες αντηλιακές συνθέσεις με διοξείδιο του τιτανίου, ίσως προκαλέσουν ακμή, σε δέρματα επιρρεπή.

Τα αντηλιακά με χημικά φίλτρα απορροφούν τις ακτίνες UVA, UVB* και είναι γρήγορα και εύκολα στην εφαρμογή τους. Απορροφούνται καλά από το δέρμα και είναι φωτοσταθερά. Ακολουθώντας τα στατιστικά, τα χημικά αντηλιακά αποδίδουν καλύτερα σε δοκιμές καταναλωτών που εξετάζουν τη διάρκεια προστασίας από τις ακτίνες UV.

Όμως, καλό είναι να τα εφαρμόζουμε αρκετή ώρα πριν εκτεθούμε στον ήλιο, γιατί κάνουν τουλάχιστον 20 λεπτά για να δράσουν. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα και να επιδεινώσουν την ακμή.

Μύθοι για τα αντηλιακά:

  • Επιδεινώνουν την ακμή. Χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο τύπο και αφαιρείτε πριν τον ύπνο.
  • Το σκούρο δέρμα δεν το χρειάζεται. Οι UV βλάπτουν τα κύτταρα και προκαλούν πρόωρη γήρανση.
  • Τα ρούχα μπλοκάρουν τις ακτίνες του ηλίου. Τα σκούρο και φωτεινότερα απορροφούν περισσότερες από τα λευκά και παστέλ. Τα πυκνά και με σφιχτή πλέξη προσφέρουν περισσότερη προστασία.
  • Μειώνει τη βιταμίνη D. Κανένα από τα SPF δεν προστατεύει 100%, ακόμη και μια μικρή ποσότητα UV που τα διαπερνά είναι ικανή να παράγει την βιταμίνη.
  • Δεν μαυρίζετε με το αντηλιακό. Boηθάει από τις ακτίνες UVA & UVB, αλλά όχι πλήρως ακόμη και αν το χρησιμοποιείτε πολλές φορές.
  • Τα υψηλοτέρα SPF παρέχουν υψηλότερη προστασία. Το αντηλιακό με SPF 30 μπλοκάρει το 97%  των ακτινών ενώ τα υψηλοτέρα προστατεύουν 1-2% περισσότερο, κανένα πλήρως.

Σε περίπτωση που η ακμή σε ταλαιπωρεί, μη διακόψεις τη χρήση αντηλιακού. Απλά διάλεξε ένα κατάλληλο για την επιδερμίδα σου. Θα βοηθούσε να είναι λεπτόρευστο,  oil-free και χωρίς έλαια καρύδας, ορυκτέλαια ή σογιέλαια. Ωστόσο, καλό θα είναι μνα συμβουλευτείς το δερματολόγο σου.

Προτεινόμενα αντηλιακά:

  1. Aloe Soothing Sun Cream SPF 50+ PA+++ της Cosrx με αλόη. Έχει ελαφριά σύνθεση και δεν αφήνει λευκά υπολείμματα. Καταπραϋνει και ενυδατώνει χωρίς να προκαλεί λιπαρότητα.

2. Truecica Aqua Calming Suncream της Some By Mi με 79% υδάτινη βάση. Η σύνθεσή της είναι μη κολλώδη, ενυδατώνει το δέρμα και το αφήνει φρέσκο.

*UVA: Ακτίνες υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος

UVB: Ακτίνες υπεύθυνες για τα εγκαύματα

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago