Νέα

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το AHA – BHA ;

Τι είναι το AHA ;
Το AHA είναι ένα χημικό απολεπιστικό, κατάλληλο για την περιποίηση του ξηρού, του θαμπού και του δέρματος με κηλίδες. Διαλύει το συνδετικό υλικό που συγκρατεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα απομακρύνει από την επιφάνεια του, αποκαλύπτοντας τα νέα κύτταρα που βρίσκονται σε μία κατώτερη στιβάδα του δέρματος. 

Ποια τα οφέλη του AHA ;
Τα νέα κύτταρα του δέρματος κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή, λιγότερο θαμπή και αναζωογονημένη. Το AHA εξομαλύνει την επιδερμίδα, πυκνώνει το ανώτερο στρώμα του δέρματος και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό. 

Διαφορετικοί τύποι AHA :

  • Γλυκολικό οξύ : το πιο δημοφιλές και κοινό AHA, λόγω του μικρού μοριακού του μεγέθους, το οποίο το βοηθάει να διεισδύει εύκολα και αποτελεσματικά στο δέρμα. Είναι εξαιρετικό για τη μείωση του υπερχρωματισμού και βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος. Το γλυκολικό οξύ το βρίσκουμε συνήθως σε προϊόντα κατά της πρόωρης γήρανσης όπως οι μάσκες άμεσης αναζωογόνησης. Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα εάν χρησιμοποιείται συχνά και σε μεγάλη ποσότητα.
  • Γαλακτικό οξύ : λειτουργεί αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ερυθρότητας. Το γαλακτικό οξύ χρησιμοποιείται για τη λεύκανση των καφέ κηλίδων και βελτιώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Το μοριακό του μέγεθος είναι μεγαλύτερο από αυτό του γλυκολικού οξέος αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο του μαντελικού οξέος.
  • Μαντελικό οξύ : έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα με επιδερμίδες με τάση ακμής. Το μοριακό του μέγεθος είναι το μεγαλύτερο από όλα αυτά τα AHA και γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τεθεί σε δράση. Η δράση του όμως είναι λιγότερο ερεθιστική.

Τι είναι το BHA ;
Το BHA είναι το πιο δημοφιλές οξύ για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τους πόρους. Βυθίζεται βαθιά στους πόρους αφενός για να αφαιρέσει τα υπερβολικά έλαια, τη βρωμιά και τα τυχόν υπολείμματα του μακιγιάζ και αφετέρου να καθαριστούν αποτελεσματικά οι πόροι. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της ακμής λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων τους και επιβραδύνει την παραγωγή λιπαρότητας και σμήγματος. Γι ‘ αυτούς τους λόγους, το BHA είναι πιο αποτελεσματικό για λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες. 

Διαφορετικοί τύποι BHA :

  • Σαλικυλικό οξύ : γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Έχει όλα τα μεγάλα οφέλη του AHA συμπεριλαμβανομένης της φωτεινότητας, της σύσφιξης και της αύξησης της παραγωγής κολλαγόνου, αλλά όχι και τα υγροσκοπικά συστατικά του AHA. Γι’ αυτό όσοι έχουν ξηρό δέρμα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί κατά τη χρήση του και να συνεχίσουν τη ρουτίνα τους με ενυδατικά προϊόντα, προκειμένου να αποτρέψουν την ξήρανση του δέρματος. Διεισδύει βαθιά στους λιπώδεις αδένες, καθιστώντας το ιδανικό για επιδερμίδες με τάση ακμής και λιπαρότητας. Επίσης, διαλύει το υπερβολικό σμήγμα και τις ουσίες που μπορούν να φράξουν τους πόρους ενώ διατηρεί το δέρμα καθαρό και φωτεινό. Το σαλικυλικό οξύ μπορείς να το βρεις σε προϊόντα καταπολέμησης της ακμής.

Μπορώ να συνδυάσω AHA και BHA ;
Επειδή τα οξέα μπορούν να προκαλέσουν φωτοευαισθησία, καλό είναι να χρησιμοποιούνται μόνο τη νύχτα. Συνεχίστε με αντηλιακό κάθε πρωί για να προστατεύσετε το δέρμα σας και να αποτρέψετε τη μελάγχρωση. Τα οξέα AHA και BHA πρέπει να χρησιμοποιούνται σταδιακά στην περιποίηση της επιδερμίδας και να εισάγονται σε αυτή σιγά σιγά. Για όσους έχουν λιπαρό δέρμα, ο συνδυασμός AHA και BHA μπορεί να είναι ευεργετικός, ενώ για τις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες ο συνδυασμός αυτός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ξηρότητα.

Προτεινόμενο προϊόν :

Green Plum Refreshing Toner AHA+BHA της Beauty of Joseon
Το συγκεκριμένο προϊόν λόγω της ελαφριάς σύνθεσης του μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ. 


Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago