Νέα

Οδηγός Νιασιναμίδης για Αρχάριους

Τι είναι τελικά, το διάσημο πλέον σε όλους συστατικό καλλυντικών, νιασιναμίδη;

Η νιασίνη, γνωστή και ως νικοτινικό οξύ, είναι οργανικό μόριο το οποίο αποτελεί μορφή της βιταμίνης Β3, απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει διάφορες επιδράσεις  και χρήσεις για το ανθρώπινο σώμα, κυρίως για το δέρμα.

 Πώς λειτουργεί η νιασιναμίδη και ποιές είναι οι τόσο χρήσιμες ιδιότητες της;

Να ξεκινήσουμε αναφέροντας πως είναι αντιφλεγμονώδης ουσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι σκοτώνει τα βακτήρια, αλλά μπορεί να λειτουργήσει με θεαματικά αποτελέσματα ενάντια στην ακμή, συνηθισμένος τύπος προβλημάτων τόσο στους εφήβους, όσο και στους ενήλικες.

Η νιασιναμίδη τήνει να γίνει συστατικό ιδανικό για πρόσωπα ταλαιπωρημένα, με τάση για λεπτές γραμμές και ρυτίδες εξαιτίας της εξαντλητικής ημέρας. Είναι συστατικό που προσπαθεί να βοηθήσει στην αποτροπή της πρόωρης γήρανσης  του προσώπου. Το επιτυγχάνει παράγοντας περισσότερο καλλαγόνο και κεραμίδιο, δυο αντιγηραντικούς παράγοντες.

Ένα άλλο όφελος της νιασιναμίδης στο δέρμα μας είναι ότι επαναφέρει την λεία όψη του προσώπου. Απευθύνεται, δηλαδή, σε τύπους δέρματος που αντιμετωπίζουν προβλήματα μελάγχρωσης.

Επίσης, έχει την ιδιότητα να κρατά την υγρασία του δέρματος στα σωστά επίπεδα. Έτσι, το πρόσωπο παραμένει ενυδατωμένο και απαλό για ώρες, δείχνοντας φυσικά νεότερο.

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να εξομολογηθώ πως όταν χρησιμοποιήσετε  νιασιναμίδη, θα παρατηρήσετε πως το δέρμα σας θα δείχνει πιο σφριγηλό. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχει την ιδιότητα να διεισδύει ως τα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας, θρέφοντάς την σε βάθος.

Αξίζει να σημειώθει πως η νιασιναμίδη δεν προκαλεί  ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τις καταπολεμήσει από άλλα προϊόντα (ερεθισμός, κνησμός κτλπ)  ή τη λάθος χρήση αυτών.

Για τον παραπάνω λόγο θεωρείται προϊόν κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Είτε αυτό είναι ξηρό, λιπαρό, μεικτό ακόμη και ευαίσθητο.

Πώς να χρησιμοποιήσω την νιασιναμίδη σωστά στο πρόσωπό μου;

Θα αναρωτιέστε τι προϊόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πόσο συχνά μπορείτε να το εφαρμόζετε…

Αρχικά, να αναφερθεί ότι δεν είναι ένα προϊόν που απολεπίζει το δέρμα.

Σύμφωνα με έρευνες, συνιστάται να χρησιμοποιείται στο 3-5%. Σε μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς  και δώστε έμφαση εσείς που θα την χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά.

Μπορείτε να κάνετε το λεγόμενο layering, όπως είναι η ρετινόλη και η βιταμίνη C για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.  Χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται  με διάφορους τρόπους σε δερμοκαλλυντικά  προσώπου.

Οι οροί και οι κρέμες έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση νιασιναμίδης.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήτε πρωί και βραδύ μετά τον συνηθισμένο καθαρισμό. Μείνετε πιστοί σ’ αυτή τη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου για περίπου 2 βδομάδες και θα παρατηρήσετε μεγάλες αλλαγές στην επιδερμίδα του προσώπου σας.

Συμπεραίνοντας, η νιασιναμίδη είναι ένα εξαιρετικά καλό προϊόν που αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας, ακόμη και με συνδιαστικά προϊόντα. Αν υπάρχουν εντεταμένα προβλήματα ακμής ή μελάγχρωσης συνιστάται η γνώμη ενός ειδικού ιατρού.

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago