Νέα

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια, θάλασσα και ευκαιρίες για χαλάρωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η έκθεση στον ήλιο είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος μας, καθιστώντας την περιποίηση του προσώπου μετά την έκθεση στον ήλιο αναγκαία.

Η έκθεση στον ήλιο παρέχει την ευεργετική βιταμίνη D και ανανεώνει την ενέργειά μας. Ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα μας. Οι υπερβολικές εκθέσεις στον ήλιο μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, εμφάνιση ρυτίδων και αύξηση του κινδύνου εμφάνισης δερματικών προβλημάτων, όπως ηλιακοί εγκαύματα και ακόμα και καρκίνος του δέρματος.

Για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και ακτινοβόλο, η σωστή περιποίηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι απαραίτητη. Μερικά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι :

1. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού: Η αντηλιακή κρέμα είναι ο βασικός σύμμαχος κατά της βλαβερής έκθεσης στον ήλιο. Επιλέξτε έναν αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και εφαρμόστε τον κάθε μερίδα πριν από την έκθεση. Δοκιμάστε το Hyaluronic Acid Natural Sun Cream της Isntree, ένα φυσικό αντηλιακό με SPF50 και PA++++

2. Η ενυδάτωση: Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξηραίνει το δέρμα. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα καθημερινά για να διατηρήσετε την υγρασία του δέρματός σας. Άκρως καλοκαιρινή η Deep Sea Pure Water Cream της Purito,με νιασιναμίδη, υαλουρονικό και πανθενόλη κατάλληλη για θρέψη και βαθιά ενυδάτωση.

3. Ο καθαρισμός: Μετά την έκθεση στον ήλιο, καθαρίστε προσεκτικά το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα, το άμμο και τα υπολείμματα αντηλιακού. Σας προτείνουμε το Madecassoside Cleansing Foam της A’pieu, αφρώδες καθαριστικό κατάλληλο ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

4. Η περιποίηση με συγκριμένα συστατικά: Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενεργά συστατικά όπως βιταμίνη C, που βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος και τη μείωση των βλαβών από τον ήλιο. Προϊόν με κατάλληλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, για όλους τους τύπους δέρματος, είναι ο ορός της Purito, Pure Vitamin C Serum.

5. Η αποφυγή έντονων εκθέσεων: Προσπαθήστε να αποφύγετε την έντονη έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες που οι ακτίνες του είναι πιο έντονες, δηλαδή από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Εάν όμως πρέπει να εκτεθείτε στον ήλιο κατά το χρονικό διάστημα αυτό, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα προστασίας προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο βλαβών στο δέρμα, όπως η καλή εφαρμογή του αντηλιακού και η ενυδάτωση. Εφαρμόστε γενναιόδωρα αντηλιακό κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) σε όλες τις ανοιχτές περιοχές του δέρματός σας. Επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες και μετά από κολύμπι ή ιδρώτα, ενώ παράλληλα πίνετε επαρκή ποσότητα νερού για να διατηρήσετε την ενυδάτωση του δέρματός σας.

Η περιποίηση του προσώπου μετά την έκθεση στον ήλιο δεν είναι απλά μια αισθητική επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα για τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς του δέρματός μας. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι με ασφάλεια και να διατηρήσουμε το πρόσωπό μας λαμπερό και υγιές.

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago

Το Eau de Beauté στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Αναπληρωτή Καθηγητή Βεργίδη Κωνσταντίνου και του Διδάκτωρα…

1 έτος ago