Categories: Νέα

Η αντανάκλασή μας… τα Μάτια!

Ίσως από τα πιο σημαντικά σημεία του προσώπου μας και τα πιο ταλαιπωρημένα. Τα μάτια μας. Αντανακλούν τη ψυχολογία μας και την υγεία μας. Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο. Χρειάζεται περισσότερη και πιο προσεκτική περιποίηση. Παρόλα αυτά πολλές φορές η skincare ρουτίνα γίνεται λάθος.

Η ποσότητα της κρέμας που εφαρμόζουμε. Η επιδερμίδα θα απορροφήσει όσο υλικό χρειάζεται. Το επιπλέον θα μείνει στην επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας περίσσια υγρασία. Η κατάλληλη ποσότητα  για την κρέμα ματιών είναι όση μία φακή για κάθε μάτι.

Η περιοχή των ματιών είναι ευαίσθητη και χρειάζεται την αντίστοιχη προσοχή. Εφαρμόζουμε την κρέμα με ταμποναριστές ελαφριές κινήσεις κατά προτίμηση με το παράμεσο δάχτυλο, καθώς έτσι ασκείται η κατάλληλη δύναμη.

Οι κρέμες ματιών είναι σχεδιασμένες να εφαρμόζονται στο κάτω βλέφαρο και γύρω γύρω από την περιοχή των ματιών στο ύψος του οστού που καταλήγει το φρύδι μας. Δεν χρειάζεται να βάζουμε υλικό στο κινητό βλέφαρο, γιατί  το βαραίνει και κάνει το βλέμμα μας να φαίνεται κουρασμένο.

Αν αποφεύγετε την κρέμα ματιών πριν το μακιγιάζ για να σταθεροποιείται το κονσίλερ καλύτερα, τότε σκέφτεστε λάθος. Η κρέμα ματιών θεωρείτε η καλύτερη βάση ενυδάτωσης πριν το μακιγιάζ, καθώς αποτρέπει τη ξηρότητα του δέρματος από το βαρύ μακιγιάζ. Απλά αφήστε την κρέμα να απορροφηθεί 2 λεπτά πριν την εφαρμογή του καλλυντικού προϊόντος .

Τακτική και επαναλαμβανόμενη πρέπει να είναι η ρουτίνα περιποίησης ματιών, εάν επιθυμείτε ορατά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και για συνεχόμενες εβδομάδες με συνέπεια.

Το βλέμμα χάνει τη φρεσκάδα και τη νιότη του αν είναι αφυδατωμένο.  Χρειάζεται να χρησιμοποιείτε την κρέμα ματιών σας για να αποφύγετε ακόμη και προληπτικά τα σημάδια γήρανσης, τις ρυτίδες και την ξηρότητα.

Προσοχή στην επιλογή κρέμας ματιών που θα κάνετε να καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.  Πρέπει  τα συστατικά της να είναι κατάλληλα να αντιμετωπίζουν το θέμα για το οποίο την χρησιμοποιείτε. Δεν αρκεί να είναι απλώς μια καλή κρέμα ματιών που σας σύστησε κάποιος γνωστός σας.

Η κρέμα ματιών καλό είναι να εφαρμόζεται σε κάθε ηλικιακό στάδιο. Δεν είναι μόνο οι ρυτίδες το πρόβλημα των ματιών. Οι μαύροι κύκλοι και η ξηρότητα είναι θέματα που προκύπτουν τόσο κληρονομικά όσο και από τον τρόπο ζωής μας.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης ματιών από τη νεαρή ηλικία των 20 καθώς η μικροκυκλοφορία κάτω από τα μάτια σπάει πολύ εύκολα και προδίδεται από τους μαύρους κύκλους. Λίγο η αϋπνία, λίγο τα ξενύχτια, ίσως και η κληρονομικότητα έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Προσπαθείστε να μην εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς γυαλιά και αντηλιακό. Μια κρέμα με βιταμίνη C σε συνδυασμό με λευκαντικούς παράγοντες ή ακόμη και τα eye patches θα βοηθούσαν.

Snail Eye Cream 40ml, 3W Clinic

Στα 30 αρχίζουν και εμφανίζονται οι σακούλες και τα πρησμένα μάτια. Αυτό οφείλεται στην κατακράτηση υγρών. Τα ακανόνιστα ωράρια, η πολύωρη εργασία μπροστά στον υπολογιστή, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, κάποια αλλεργία είναι μερικές από τις αιτίες που δημιουργούνται οι σακούλες που στη πορεία γίνονται μόνιμες ρυτίδες. Για να μειώσετε τα ενοχλητικά οιδήματα κάτω από τα μάτια, πάρτε ένα παγάκι και κάνε μασάζ στο βλέφαρο κυκλικά, από έξω προς τα μέσα, για 2-3 λεπτά. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές με νάτριο και δοκιμάστε να κοιμάστε με ανασηκωμένο μαξιλάρι για να μην πρήζονται τα μάτια σας. Οι μη λιπαρές κρέμες είναι προτιμότερες.

Centella Green Level Eye Cream 30ml, Purito

Αν είστε στα 40 έχετε να αντιμετωπίσετε τις γραμμές έκφρασης, το λεγόμενο «πόδι της χήνας». Μπορείτε να γεμίσετε τις ρυτίδες με κρέμες που έχουν αντιγηραντική και συσφικτική δράση, με συστατικά όπως βιταμίνη C, ρετινόλη, γλυκολικό οξύ και βιταμίνη Α. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν την επιδερμίδα να αναπλάθεται και να ανανεώνεται. Προσπαθήστε να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου και να φοράτε σκούρα γυαλιά , όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

Revive Eye Serum : Ginseng + Retinal 30ml, Beauty of Josen
Retinol Intense Advanced Triple Action Eye Cream 30ml, Some By Mi

Στην εμμηνόπαυση ( 50+ ) η επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση, εξαιτίας της δραστικής απώλειας λιπιδίων που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ξηρότητα στην περιοχή των ματιών. Επενδύστε σε πλούσιες ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ και αλόη ή συσφικτικά προϊόντα, στα οποία η συσκευασία γράφει «lifting» για ολική ανόρθωση.

Black Tea Time Reverse Eye Cream 25ml, Pyunkang Yul

Σε κάθε περίπτωση που σας απασχολεί οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και την διατροφή μπορούν να συμβάλλουν μόνο με θετικό τρόπο. Η ελαχιστοποίηση του αλκοόλ, του καπνίσματος και του νατρίου, η κάλυψη αναγκών ύπνου και ενυδάτωσης είναι μερικές από αυτές

Στο site μας eaudebeaute.gr μπορείτε να βρείτε λύσεις για κάθε τύπο επιδερμίδας, που σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής θα σας προσφέρουν 100% θεαματικά αποτελέσματα.

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago