Categories: Νέα

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με τους ορμονικούς παράγοντες να παίζουν καθοριστικό ρόλο, ενώ συνδυάζεται με αλλαγές στο σώμα και στην ψυχολογία της γυναίκας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα να αποτυπώνονται στο πρόσωπο και την επιδερμίδα.
Τα πρώτα σημάδια γήρανσης, αν και εμφανίζονται σε μικρή ηλικία, γίνονται πιο έντονα και ορατά σε ώριμα δέρματα.

Η έλλειψη ελαστικότητας και η απώλεια υγρασίας, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναικεία επιδερμίδα λόγω της εμμηνόπαυσης. Η επιδερμίδα δεν μπορεί πλέον να αποθηκεύσει την υγρασία τόσο εύκολα και η ξηρότητα είναι το αποτέλεσμά της, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ερεθισμό.

Οι πρώτες κηλίδες κάνουν την εμφάνισή τους καθώς το δέρμα αρχίζει να χάνει την σφριγηλότητα του. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην έκθεση του προσώπου στις ακτίνες του ηλίου (UV).

Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται όσο ωριμάζουμε. Αυτό σημαίνει ότι, το δέρμα αρχίζει να χάνει τη νεανική του λάμψη, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Η ξηρότητα, η απώλεια της υγρασίας αλλα και της ελαστικότητας, ειναι καποια απο τα πιο γνωστά προβλήματα των γυναικών στη μέση ηλικία. Ένα πρόγραμμα περιποίησης του προσώπου, με τα κατάλληλα προϊόντα, είναι ιδανικό για την ομαλή μετάβαση από τη νεανική στην ώριμη επιδερμίδα.

Αρχικά, ο διπλός καθαρισμός βοηθάει να αφαιρείται αποτελεσματικά το μακιγιάζ, οι ρύποι, η σκόνη και τα νεκρά κύτταρα κάθε βράδυ. Η συγκεκριμένη ρουτίνα δεν πρέπει να παραλείπεται.

Απαραίτητο βήμα, όπως σε κάθε ηλικιακό στάδιο άλλωστε, αποτελεί η σωστή ενυδάτωση που χρειάζεται τόσο ο οργανισμός, όσο και η επιδερμίδα. Για τον λόγο αυτό, κρέμες πλούσιας σύνθεσης, μάσκες, οροί και βιταμίνη C, είναι κατάλληλα προϊόντα και στοιχεία για τη διατήρηση της νεότητας.

Το αντηλιακό πρέπει να αποτελέσει καθημερινή συνήθεια ακόμη και εάν δεν πρόκειται να εκτεθούμε στον ήλιο. Οι ακτίνες UV –ιδίως οι UVA– επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας και την ανάπτυξη κηλίδων. Είναι σημαντικό για όλους, να εφαρμόζουμε το αντηλιακό όλες τις μέρες του χρόνου!

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, με σωστή διατροφή, γεμάτη φρούτα και λαχανικά, αλλά και η τακτική άσκηση, θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το δέρμα και το σώμα υγιές στο πέρασμα των χρόνων. Η συχνή άσκηση τονώνει τους μυς, καταπραΰνει το στρες και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία φθίνει με την ηλικία. Η αυξημένη ροή αίματος στο δέρμα το κάνει να δείχνει πιο λαμπερό και πιο υγιές, ενώ η διατροφή βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση τοξινών.

Tip: Αμέσως μετά την άθληση, είναι απαραίτητος ο σωστός καθαρισμός και η περιποίηση του προσώπου μας.

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε μια ολοκληρωμένη Κ-Beauty σειρά περιποίησης προσώπου, με έμφαση στην ώριμη επιδερμίδα και τις ανάγκες της.

Some By Mi AHA-BHA-PHA Calming Truecica Micellar Cleansing Water 300ml

Καθημερινής χρήσης καθαριστικό προσώπου που αφήνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη, λαμπερή και μαλακή.
Είναι ένα καθαριστικό το οποιο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα ενώ δεν απαιτείται επιπλέον καθαρισμός. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, αφήνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας.


COSRX Full Fit Propolis Synergy Toner 150ml

Καθημερινής χρήσης ενυδατικό toner, το οποίο κρατάει τα ποσοστά υγρασίας σε υψηλό επίπεδο, ενω κάνει το δέρμα του προσώπου να φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό. Η υψηλή συγκέντρωση πρόπολης σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του μελιού και τις ιδιότητες της πανθενόλης, ενυδατώνουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, αφήνοντάς τη υγιή και σφριγηλή, καταπραϋνουν και μειώνουν κοκκινίλες και ερεθισμούς ενώ βελτιώνουν την υφή της.

Mary and May Idebenone+Blackberry Complex Serum 30ml

Το serum αυτό, απορροφάται γρήγορα και αποτελείται από ισχυρά αντιοξειδωτικά.Τα βασικά του συστατικά είναι η βιταμίνη C, το συνένζυμο Q10 και το εκχύλισμα βατόμουρου, το οποίο προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, περιέχει ανθακυάνη, συστατικό το οποίο βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης.

Beauty of Joseon Revive Eye Serum : Ginseng + Retinal 30ml

Η συγκεκριμένη κρέμα ματιών περιέχει υψηλή συγκέντρωση ginseng και ρετινάλης, συστατικά τα οποία βοηθούν αποτελεσματικά στη μείωση των ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών. Τα συστατικά αυτά, στοχεύουν στην παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, ώστε να μειωθούν οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Ο συνδυασμός των βιταμινών που περιέχει αυτή η κρέμα, βοηθά στην ανάκτηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Some By Mi Truecica Aqua Calming Suncream 50ml

Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+, ώστε να προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Η ελαφριά του υφή, επιτρέπει να εφαρμόζεται εύκολα στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, χωρίς να αφήνει λευκά σημάδια.

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago

Το Eau de Beauté στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Αναπληρωτή Καθηγητή Βεργίδη Κωνσταντίνου και του Διδάκτωρα…

1 έτος ago