Νέα

Βιταμίνη Α: Ρετινόλη ή Ρετινάλη;

H βιταμίνη Α είναι ομάδα ακόρεστων λιποδιαλυτών θρεπτικών οργανικών ενώσεων που περιλαμβάνουν τις ρετινόλη, ρετινάλη και πολλές καροτενοειδείς προβιταμίνες Α.

Βιταμίνη Α και τα παράγωγά της

Η βιταμίνη Α, κατόπιν απορρόφησης της από τον οργανισμό, διασπάται αρχικά σε ρετινόλη και ύστερα σε ρετινάλη πριν γίνει τελικά ρετινοϊκό οξύ, ενεργή μορφή της βιταμίνης Α. Αυτό το τελευτραίο βήμα πραγματοποιείται πολύ γρήγορα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ενέργειες, γι ‘αυτό και η ρετινάλη είναι τόσο άμεσα αποτελεσματική.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη  όταν έρθει σε επαφή με τα ένζυμα της επιδερμίδας, μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

  • Προτείνεται μετά από θεραπεία ακμής
  • Μειώνει τα σημάδια γήρανσης.
  • Βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας
  • Χαρίζει ομοιόμορφο τόνο

Η ρετινόλη συνοδεύεται από τον φόβο παρενεργειών όπως το ξεφλούδισμα ή  φαγούρα. Όλα αυτά όμως αφορούν κατά κύριο λόγο τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Η επιστήμη παρόλα αυτά έχει προχωρήσει εξακρυβώνοντας πόση ποσότητα ρετινόλης απαιτείται να περιέχει το κάθε προϊόν προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Ωστόσο, πρτοτείνεται σε κάθε καινούριο προϊόν που δοκιμάζεται στο δέρμα μας να ελέγχουμε τις ποσότητες που χρησιμοποιούμε και να τις αυξάνουμε σταδιακά.

Ρετινόλη vs Ρετινάλη

Και οι δύο λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, έχουν όμως βασικές διαφορές που τις καθιστούν κατάλληλες για διαφορετικές δερματικές παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η ρετινάλη λειτουργεί έως και 11 φορές γρηγορότερα από τη ρετινόλη.
  2. Η ρετινάλη έχει αρκετά πιο υψηλό ποσοστό απολέπισης από τη ρετινόλη, η οποία τροφοδοτεί ένα πολύ ομοιόμορφο και λαμπερό δέρμα. Για αυτό συνιστάται σε ώριμους τύπους δέρματος που χρειάζονται σημαντική βελτίωση στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες όσο πιο γρήγορα είναι αυτό εφικτό.
  3. Η ρετινάλη είναι το μόνο ρετινοειδές που εμφανίζει άμεσες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Όσες λοιπόν επιδερμίδες τήνουν να είναι ακνεϊκες μπορούν να την προτιμήσουν ανεπιφύλακτα.

Revive Eye Serum: Ginseng + Retinal, Beauty of Joseon

Τόσο η ρετινάλη όσο και η ρετινόλη είναι ικανές να προκαλέσουν ήπιο ερεθισμό μετά την πρώτη επαφή, όμως οι ανεπιθύμητες αυτές ενέργειες είναι και εμφανίζονται κυρίως όταν η βιταμίνη Α έχει εισαχθεί πολύ γρήγορα ή σε πολύ μεγάλη ποσότητα απότομα.

Ξεκινήστε τη χρήση της ρετινόλης και της ρετινάλης με ένα προϊόν χαμηλό σε ποσοστό περιεκτικότητας. Μπορείτε να το χρησιμοποείτε  δύο φορές την εβδομάδα για τις πρώτες 2 εβδομάδες και να αυξάνεται την εφαρμογή του σταδιακά . Όταν αντιληφθείτε ότι το δέρμα σας έχει δημιουργήσει ανοχή στο συστατικό, μπορείτε να προχωρήσετε σε προϊόντα υψηλότερης περιεκτικότητας.

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago