Categories: Νέα

Άγχος και αποτύπωσή του στο δέρμα

Άγχος… μια λέξη χιλιάδες συναισθήματα. Μια ψυχολογική κατάσταση από την οποία υποφέρουν πολλοί. Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, οικονομικό και κοινωνικό status, θέματα υγείας είναι μερικοί από τους παράγοντες που το επηρεάζουν.

Ως ένα σημείο θεωρείται παραγωγικό, καθώς μας βοηθά να εξελισσόμαστε. Όταν διαπεραστούν όμως οι λεπτές γραμμες, το άγχος γίνεται έντονο. Φυσικά και όλο αυτό αποτυπώνεται και γίνεται αντιληπτό τόσο στη συμπεριφορά μας, όσο και στο σώμα μας.

 Βιώνοντας μια αγχώδης κατάσταση το σώμα μας παράγει μια ορμόνη την  κορτιζόλη, η οποία επηρεάζει άμεσα και το δέρμα μας προκαλώντας διάφορες διάφορες αρνητικές παθήσεις. Μαύροι κύκλοι, ξηρότητα και ακμή είναι μερικές από αυτές. Ενοχλητικές; Ναι! Αντιμετωπίσιμες; Φυσικά και ναι!

Μαύροι Κύκλοι

Και ναι είναι από τα συχνότερα φαινόμενα αποτύπωσης άγχους στο πρόσωπο. Το στρες, η κούραση, η αϋπνία δημιουργούν σκούρες κηλίδες και μαύρισμα στη περιοχή των ματιών. Μπορείς να το αντιμετωπίσεις:

  • Με βιταμίνη C, η οποία βοηθά να μειωθούν οι σκούρες κηλίδες
  • Με νιασιναμίδη, η οποία φωτίζει την περιοχή
C Vitamin Spot Ampoule 10g, Laneige Radianc

Με ρετινοειδή, τα οποία παράγουν κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα λιγότερο λεπτό

Retinol Intense Advanced Triple Action Eye Cream 30ml, Some By Mi
  • Με αντηλιακό για πρόληψη

Ακμή

Αρχικά… Υπομονή! Μην προσπαθήσεις να σπάσεις τα σπυράκια, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ουλές και σημάδια. Χρησιμοποίησε μια ζεστή κομπρέσα 3-4 φορές την ημέρα για 10-15 λεπτά. Θα καταπραΰνει τον πόνο και θα βοηθήσει στην επούλωση τους.

Μην ξεχνάς τον σωστό καθαρισμό του προσώπου. Χρησιμοποίησε καθαριστικά χωρίς οινόπνευμα, κατάλληλα για ακνεϊκά δέρματα πρωί και βράδυ.

TIP: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί αντί για πετσέτα για να στεγνώσεις το πρόσωπό σου. Έτσι, θα αποφύγεις την μεταφορά μικροβίων. Μια τοπική θεραπεία είναι καλό να ενταχθεί στην βραδινή skin care ρουτίνα σου.

Ultimate Spot Cream 30g, Cosrx

Είναι σημαντικό! Προσπάθησε να μην ακουμπάς την προβληματική περιοχή με τα δάχτυλα σου μέσα στην καθημερινότητα, καθώς μπορεί να μολύνεις τα σπυράκια και να ερεθιστούν περισσότερο.

Ξηρότητα

Το μεγαλύτερο βήμα για να διορθωθεί το πρόβλημα είναι να ενυδατώνεις συχνά μέσα στη μέρα τόσο τον οργανισμό σου, όσο και το δέρμα σου.

Να πίνεις πολύ νερό και να χρησιμοποιείς συχνά πλούσιες ενυδατικές κρέμες και μάσκες.

Intensive Repair Cream 50ml, Pyunkang Yul

Να διαλέγεις προϊόντα χωρίς άρωμα ή οινόπνευμα αλλά με φυσικά έλαια. Θα σε βοηθήσει αρκετά, αν εντάξεις στην καθημερινότητα σου το υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια

Mascure Moisture Barrier Solution Sheet Mask 28ml, Missha

Σε κάθε περίπτωση, για να καταπολεμήσεις το άγχος και όλα τα αρνητικά που επιφέρει, μικρές καθημερινές συνήθειες θα σε βοηθήσουν.

Δώσε στο πρόσωπό σου την τακτική περιποίηση που χρειάζεται, πρωί και βράδυ, όσο κουρασμένη και αγχωμένη και αν είσαι.

Προσπάθησε να εντάξεις την άσκηση στην καθημερινότητα σου. Εκτός από το ότι θα κρατήσει τον οργανισμό σου υγιή και το σώμα σου σε καλή φυσική κατάσταση, σύμφωνα με ειδικούς, η άσκηση σε βοηθά να εκτονώσεις την αρνητική ενέργεια.

Βρες δραστηριότητες που σου αρέσουν και σε χαλαρώνουν. Αφιέρωσε λίγο χρόνο εκεί. Ο δημιουργικός χρόνος με τον εαυτό σου, θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να αποβάλεις το άγχος.

Όταν αισθάνεσαι πως κατακλύζεσαι από αρνητικά συναισθήματα και πιέζεσαι, ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπο σου ή στο εσωτερικό των καρπών σου. Το κρύο νερό έχει την ιδιότητα να συνεφέρει την ομοιόσταση σου στην φυσιολογική της κατάσταση, δίνοντας σου την ηρεμία που έχεις ανάγκη εκείνη τη στιγμή.

Και το κυριότερο, μην ξεχνάς να κοιμάσαι αρκετά και σωστά, θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις σε  μια απαιτητική καθημερινότητα. Ακολούθησε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή  με φρούτα και λαχανικά για να αποφύγεις τυχόν φλεγμονές τόσο στο σώμα, όσο και στο δέρμα σου.

Recent Posts

Ανακαλύπτοντας την απόλυτη εμπειρία ομορφιάς με την εταιρεία Beauty of Joseon

Η Beauty of Joseon αποτελεί μια εταιρεία βασισμένη στην πλούσια ιστορία της δυναστείας Joseon, καλύπτοντας…

9 μήνες ago

Η σημασία της περιποίησης του προσώπου πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο!

Οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες είναι από τις πιο αναμενόμενες εποχές του χρόνου. Μας προσφέρουν ηλιοφάνεια,…

1 έτος ago

Καλοκαίρι και Αντηλιακή Προστασία: Ανακαλύψτε τα K-beauty προϊόντα για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η αντηλιακή προστασία του προσώπου αναδεικνύεται σε ζωτική ανάγκη για…

1 έτος ago

Εμμηνόπαυση… ανάγκη για φροντίδα.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στη ζωή της γυναίκας. Ορίζεται ως ορμονική γήρανση, με…

1 έτος ago

Σε βασανίζει και εσένα η… Ακμή;

Αρχικά, ακμή είναι το συνεχόμενο ξέσπασμα στιγμάτων ή κηλίδων στο πρόσωπο. Ο καθένας θα μπορούσε…

1 έτος ago

Η διάσημη Βλέννα Σαλιγκαριού

Το έκκριμα σαλιγκαριού έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και πολλά χρόνια ενώ φημίζεται για…

1 έτος ago